Tommi Lund fra Murermestrene Thomas HansMurersvend Tommi Lund var den første, der blev ansat i det nystartede Murermestrene i 1997. Torsdag d. 1. juni kunne han fejre sit 20 års jubilæum hos Murermestrene Thomas Hans – sammen med sine nu 60 kolleger.

Da de to unge murere, Stig Thomsen og Søren Schleidt, i 1997 besluttede sig for at tage murerskeen i egen hånd og etablerede Murermestrene, gik der ikke mere end et par måneder, før de fik for travlt. Der skulle flere hænder til, og Tommi Lund var den første, som fik tilbudt job i den nystartede virksomhed. De tre kendte hinanden fra skolen, og for Tommi Lund var der ikke meget at betænke sig på.

– Jeg var lige blevet færdig i militæret, og jeg havde haft det godt med Stig og Søren på skolen. Samtidig kunne jeg få det, præcis som jeg gerne ville have det, når det nu var en nystartet virksomhed. Der var ikke så mange regler og traditioner, husker Tommi Lund.

Forståelse og fleksibilitet
Regler og traditioner er dog kommet til løbende gennem de sidste 20 år. Det er nødvendigt i en virksomhed, som efter fusionen med Thomas Hans i 2011 nu tæller tre murermestre og en medarbejderskare, der gennem årene er vokset til 60. Men mange af traditionerne og reglerne har Tommi Lund selv været med til at lave.

– Jeg har altid mødt en stor forståelse og fleksibilitet i forhold til, at jeg gerne ville være der for mine børn og min familie. Det har givet en kultur, hvor det er naturligt at tage hensyn til den slags. Nok har vi travlt og bestiller virkelig noget i arbejdstiden, men der er mulighed for at flytte rundt på tingene, så det hele kan passe sammen, forklarer Tommi Lund.

Aldrig manglet noget
Og spørger man Tommi Lund, om han ikke ind i mellem har overvejet noget andet, falder svaret prompte:

– Det er aldrig faldet mig ind! Jeg har aldrig manglet noget her. Jeg har jo fået masser af gode kolleger hen ad vejen, og i takt med, at virksomheden er vokset og blevet så stor, er der også kommet masser af nye opgaver og spændende udfordringer til mig. Og så har jeg jo stadig stor indflydelse på mit job.

Tager 20 år til
At Tommi Lund gennem årene har haft stor indflydelse på virksomheden, er mester Søren Schleidt ikke i tvivl om:

– Tommi er virkelig en nøglemedarbejder for os. Ud over at han er fagligt dygtig, loyal og dybt engageret, er han jo nærmest personificeringen af virksomhedens dna. Han går altid forrest og viser nye kolleger, hvordan kulturen og ånden er her hos os. Han er en af dem, det vil være svært at undvære.

Det ser dog heller ikke ud til, at Murermestrene Thomas Hans risikerer at undvære nøglemedarbejderen foreløbig. Tommi Lund er nemlig ikke bleg ved tanken om at tage 20 år til:

– Jeg havde lidt bøvl med ryggen for nogle år tilbage. Men det sørgede virksomheden for, at jeg fik nogle behandlinger for, og nu går det fint. Så ja, hvorfor ikke?