Lægning af klinker

Mange spørger os, hvad forskellen på fliser og klinker egentlig er. Sandheden er, at den ikke er så stor, at den kan ses med blotte øje. Klinker er typisk hårdere brændt end fliser og er dermed mere robuste og holdbare end fliser. Derfor vælger man ofte klinker til et gulv, der skal være særligt hårdført.

Mange vælger dog i dag også fliser til gulvbelægningen, da de fleste fliser rigeligt opfylder de krav, en almindelig familie stiller. Men uanset om man vælger fliser eller klinker, er arbejdet det samme.

Lægning af klinker kræver et omhyggeligt forarbejde. Alle gulve skal være i vater og spartlet fuldstændigt plane, for enhver form for sjusk her sætter sit tydelige præg på det færdige resultat.

Når forarbejdet er gjort, sørger den erfarne murersvend for at planlægge sit arbejde ned i mindste detalje. Hjørner, fuger og sammenføjninger kræver typisk, at klinkerne skæres til, men dette skal samtidig gøres, så der både er et naturligt forløb og færrest mulige skårne klinker i det færdige resultat. Og er der fliser på væggene, skal klinkerne også lægges på en måde, så fugerne følger et naturligt forløb i forhold til væggene.

Selve lægningsarbejdet er i virkeligheden den mindste del, men skal resultatet blive godt, kræver det en erfaren svend med et godt håndelag for netop den type arbejde. At udføre et stykke smukt klinkearbejde er ganske enkelt noget, der ligger i hænderne.

Hos Murermestrene Thomas Hans har vi en række medarbejdere, der er særligt specialiserede i flise- og klinkearbejde, og som sætter en stor ære i at levere et perfekt resultat hver eneste gang. Du kan se fotos af opgaver, vi har løst, her – og du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på lægning af klinker.

Bliv kontaktet for gratis tilbud

Kontakt os på

74 52 27 17