Omfugning af murværk

Det bedste, man kan gøre for sit hus, er at sørge for en intakt overflade, som skærmer mod vind, vejr – og ikke mindst indtrængende vand. Når først vandet har adgang, kan der ske frostsprængninger, som gør skaden mange gange større. Og får vand og fugt først adgang til isoleringen, kan der opstå dyre fugtskader og ikke mindst skimmelsvamp.

Derfor er det en rigtig god investering at gå sit hus efter i sømmene og holde det i god stand. Det sparer dig ikke bare for dyre skader, men sikrer også, at dit hus bedre holder værdien.

Tjek dit hus i foråret
Så når vinteren er omme, så gå en god tur rundt om dit hus, og tjek især de syd- og vestvendte facader, som er mest udsatte i det danske klima. Ligger der mørtelrester på jorden? Er der skallet noget af væggene i løbet af vinteren? Er svaret ja, så sørg for at få det udbedret hurtigst muligt for at undgå, at der trænger vand ind, som eskalerer skaden. Og husk, at der er meget stor forskel på, hvor længe fuger og murværk holder fra hus til hus. Så væn dig til at tjekke dit murværk efter hvert forår, også selv om du bor i et nyt hus.

Omfugning er enkelt
Hos Murermestrene Thomas Hans udfører vi mange opgaver i forbindelse med omfugning af murværk, som er blevet tæret af vind og vejr. Det er en forholdsvis enkel opgave: Vi kradser de yderste 25-30 millimeter af fugen ud og renser det hele godt igennem, inden vi lægger en ny mørtelfuge. Og er der beskadigede sten, udskifter vi også dem. Det er ikke nødvendigvis nogen stor opgave – især ikke hvis kunden har været opmærksom, så vi får udbedret skaden i tide.

Så ring til os, hvis du har en idé om, at dit murværk godt kunne trænge til en kærlig hånd. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud.

Bliv kontaktet for gratis tilbud

Kontakt os på

74 52 27 17